1/9

תכנון ועיצוב פנים לדירה ששטחה כ-110 מ"ר, עבור לקוחה שעברה מירושלים לדירה בתל אביב.

במסגרת השיפוץ נהרסו קירות המטבח הסגור ונוצר רצף פיזי וויזואלי בין המטבח, פינת האוכל והסלון, דבר שתרם לתחושת גודל ופתיחות בחלל הדירה המרכזי. 

התבקשתי  להפוך את חדר השינה בדירה לחדר בעל מקלחת וחדר ארונות צמודים. לשם כך המקלחת, השירותים ומרפסת השירות הישנים נהרסו ותוכננו במקומם שני חדרי מקלחת- האחד לאורחים והשני חדר רחצה צמוד לחדר השינה- ועדיין נמצא מקום גם למרפסת שירות. 1/2 החדר הוסב לחדר ארונות שחובר גם הוא לחדר השינה. 

בסלון תוכננה ספריית מדפי גבס עבור ספריה הרבים של הלקוחה ועבור חפצי הנוי תוכננה נישת מדפי זכוכית.

הדירה רוצפה בפרקט תלת שכבתי בגוון עשיר ועמוק, דבר שהעניק לה מראה חם וביתי, וכל החלונות הוחלפו בחלונות אלומיניום בגוון שמנת, בדומה לגוון הקירות.

המטבח וחדרי הרחצה רוצפו באריחים מצוירים, לפי בקשת הלקוחה שהאריחים המצויירים הזכירו לה את בית ילדותה בירושלים. 

השיפוץ העניק ללקוחה דירה מרווחת, נוחה וחמה, שאמנם נמצאת בתל אביב, אולם איננה מנותקת מזיכרונותיה ועברה מתקופת מגוריה בירושלים.
 

צילום: רוני איז'ק

קבלן: אשר ארביב
נגרות: מוטי סעד

© Zohar Rose Architects |  zohar_rose@yahoo.com  |   052-3787357